מאמרים

האם המעדניה משתמשת בחומרי גלם מקומיים?

במעדניית Delimark, המונחים "מקומי" ו"עונתי" הם לא רק כותרות – הם המהות של היצירות הקולינריות שלנו. אנו מאמינים כי המרכיבים הטריים והטעימים ביותר צריכים להגיע אליכם היישר מן הבית הטבעי שלהם, לאחר שהם ניזונו היטב מאור השמש ומטיפות הגשם. זאת, מתוך אמונה כי כל אחד ואחת מאיתנו ראוי לחומרי גלם האיכותיים והטבעיים ביותר.

ממש בשל כך, אנו תמיד עובדים עם מיטב החקלאים והספקים הישראלים, אשר מעבדים את אדמותיהם במסירות אין קץ ואשר אינם מתפשרים ולו לרגע על איכות. הקשר האישי לאדמה הוא זה אשר מעניק לכל מנה את הטעם המדהים ואת תחושת האותנטיות האולטימטיבית שאין שנייה שלה.

בנוסף לכך, אנו מכירים בכך שהשפע של הטבע הוא דינמי ומשתנה מעת לעת. הוא בא והולך, עם עונות השנה. על כן, התפריט שלנו תמיד מותאם לקצב של האדמה, ומתחשב היטב בתוצרת העונתית. כך, האביב מביא עמו פרץ של רעננות ושל התחלות חדשות, עם אספרגוסים, אפונה ושאר ירוקים עדינים. הקיץ מביא אל הצלחת שלנו עגבניות עסיסיות, עשבי תיבול ריחניים ופירות עסיסיים. הסתיו מכריז על עונת הפטריות האדמתיות, הדלעות השמנמנות וירקות השורש בעלי הטעמים העמוקים. לבסוף, החורף מגיע עם תפרחת מרשימה של פירות הדר, של חסות פריכות ושל כרובים שמשתלבים בצורה נהדרת בכל תבשיל.

כמובן, המחויבות של מעדניית Delimark לתוצרת מקומית ועונתית מתבטאת גם מעבר לעולם הירקות והפירות. אנו נמצאים בקשר הדוק עם מיטב היצרנים ובעלי המלאכה אשר חולקים עמנו תשוקה לאיכות ולמסורת, ורוכשים מהם גבינות מקומיות עם טעמים עמוקים, דבש מלכות עסיסי, ושלל מרכיבים אשר מהווים בסיס מדהים לכל יצירה קולינרית.

במובנים רבים, אם כן, בחירה מקומית היא ממש לא רק עניין של טעם – זהו ביטוי מובהק לתמיכה שלנו בחקלאים, ביצרני הגבינות ובשאר האומנים הישראלים אשר שוקדים במלאכתם, ושואפים להגיש את התשוקה הגדולה ביותר שלהם במרכז הצלחת שלכם. זוהי בנייה של קהילה סביב אוכל, כאשר כל ביס מחבר אתכם לאדמה, לאנשים ולסיפור אשר עומד מאחורי כל מנה. על כן, כשאתם בוחרים במעדניית Delimark, אתם לא רק בוחרים ארוחה – אתם בוחרים חוויה.